O tej zupie powinnam napisać szybko i prosto, więc nie będę się tu rozpisywać, ten krem jest dziecinnie prosty do zrobienia i bardzo dobry. Moja przyjaciółka powiedziałaby, że to po prostu jest: „Petarda!” ;D
Sama fasolka jest pyszna, ale ocet balsamiczny dodaje tego smaczku, bardzo lubię właśnie dodawać go do zup kremowych. Szczypta pieprzu Cayenne nadaje lekką ostrość, jeżeli lubicie pikantne smaki, to dodajcie go więcej. Krem fajnie się je z chrupiącymi chipsami kukurydzianymi, i tyle 🙂 Po prostu, szybko go zróbcie!

Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.
Do garnka wlej oliwę, duś cebulę i czosnek około 10 minut. W tym czasie wyciśnij sok z połowy cytryny, odsącz fasolkę i posiekaj kolendrę.
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj resztę składników, zmiksuj i zagotuj.
Zupę podawaj ze śmietaną 18% i chipsami kukurydzianymi.
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę i czosnek.
Do garnka wlej oliwę, duś cebulę i czosnek około 10 minut. W tym czasie wyciśnij sok z połowy cytryny, odsącz fasolkę i posiekaj kolendrę.
Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodaj resztę składników, zmiksuj i zagotuj.
Zupę podawaj ze śmietaną 18% i chipsami kukurydzianymi.