Knedle z Czereśniami

AuthorMałgośkaCategory

Yields70 Servings

 350 g mąki pszennej
 120 ml ciepłej wody
 1 jajko
 600 g czereśni (70 sztuk)
 50 g masła
 4 łyżki bułki tartej
 150 ml śmietany 18%

1

Przygotuj składniki.

2

Mąkę przesiej do miski.

3

Dodaj jajko i wodę. Zagnieć ciasto, włóż do woreczka foliowego i odstaw, żeby odpoczęło.

4

W tym czasie wydryluj czereśnie.

5

Rozwałkuj ciasto, podziel na kwadraty około 5x5 cm. Zawijaj czereśnie pojedynczo.

6

Zagotuj osoloną wodę i wrzucaj na wrzątek knedle. Gotuj około 5 minut, aż wypłyną i powiększą swoją objętość.

7

W rondelku rozpuść masło i dodaj bułkę tartą. Smaż, aż bułka nabierze złocistego koloru.

8

Knedle polej bułką tartą i śmietaną.

Ingredients

 350 g mąki pszennej
 120 ml ciepłej wody
 1 jajko
 600 g czereśni (70 sztuk)
 50 g masła
 4 łyżki bułki tartej
 150 ml śmietany 18%

Directions

1

Przygotuj składniki.

2

Mąkę przesiej do miski.

3

Dodaj jajko i wodę. Zagnieć ciasto, włóż do woreczka foliowego i odstaw, żeby odpoczęło.

4

W tym czasie wydryluj czereśnie.

5

Rozwałkuj ciasto, podziel na kwadraty około 5x5 cm. Zawijaj czereśnie pojedynczo.

6

Zagotuj osoloną wodę i wrzucaj na wrzątek knedle. Gotuj około 5 minut, aż wypłyną i powiększą swoją objętość.

7

W rondelku rozpuść masło i dodaj bułkę tartą. Smaż, aż bułka nabierze złocistego koloru.

8

Knedle polej bułką tartą i śmietaną.

Knedle z Czereśniami
(Visited 229 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *