
Przygotuj składniki. Możesz użyć różnych odmian cebuli, ja użyłam słodkiej białej. Mąkę wymieszaj ze śmietaną.
Obierz cebulę i podsmaż 5 minut na maśle. Kapustę umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj do podsmażonej cebuli i razem z solą i kminkiem duś po przykryciem około 20 minut.
Następnie dodaj resztę składników i duś jeszcze 10 minut.
Podawaj na ciepło. Tak przygotowana młoda kapusta świetnie smakuje ze świeżym chlebem. Może być dodatkiem do różnych mięs. Klasycznym zestawem są młode ziemniaki, schabowy i właśnie podczos. Pycha! 😁
Ingredients
Directions
Przygotuj składniki. Możesz użyć różnych odmian cebuli, ja użyłam słodkiej białej. Mąkę wymieszaj ze śmietaną.
Obierz cebulę i podsmaż 5 minut na maśle. Kapustę umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj do podsmażonej cebuli i razem z solą i kminkiem duś po przykryciem około 20 minut.
Następnie dodaj resztę składników i duś jeszcze 10 minut.
Podawaj na ciepło. Tak przygotowana młoda kapusta świetnie smakuje ze świeżym chlebem. Może być dodatkiem do różnych mięs. Klasycznym zestawem są młode ziemniaki, schabowy i właśnie podczos. Pycha! 😁