Zupa z Botwiny

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

 1 pęczek botwinki
 100 g kaszy owsianej
 2 łyżki oliwy
 1 cebula
 2 ząbki czosnku
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 1200 ml bulionu warzywnego
 4 łyżki masła orzechowego
 1 łyżeczka płatków chilli
 sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

1

Przygotuj składniki.

2

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Obierz cebulę, drobno pokrój i podsmaż na oliwie, razem z solą, pieprzem i płatkami chilli (5 minut).

4

Następnie dodaj kaszę i przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmaż razem 3 minuty, aby smaki się przeniknęły. Dodaj przecier pomidorowy, pokrojoną botwinkę, zalej bulionem i gotuj około 5 minut.

5

Do gorącej zupy dodaj masło orzechowe, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Gotowe!

Ingredients

 1 pęczek botwinki
 100 g kaszy owsianej
 2 łyżki oliwy
 1 cebula
 2 ząbki czosnku
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 1200 ml bulionu warzywnego
 4 łyżki masła orzechowego
 1 łyżeczka płatków chilli
 sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Directions

1

Przygotuj składniki.

2

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3

Obierz cebulę, drobno pokrój i podsmaż na oliwie, razem z solą, pieprzem i płatkami chilli (5 minut).

4

Następnie dodaj kaszę i przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmaż razem 3 minuty, aby smaki się przeniknęły. Dodaj przecier pomidorowy, pokrojoną botwinkę, zalej bulionem i gotuj około 5 minut.

5

Do gorącej zupy dodaj masło orzechowe, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Gotowe!

Zupa z Botwiny
(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *