
Rozpuść drożdże w dwóch łyżkach ciepłego mleka (37*C).
Dodaj resztę mleka, olej, mąkę z solą i wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie.
Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyłóż ciasto na stolnice i zagnieć.
Podziel ciasto na dwa płaskie wałki i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Pokrój wałki na około 4 centymetrowe kawałki i odkładaj bułeczki na papier do pieczenia, przekrojoną powierzchnią do góry. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Piecz w temperaturze 250*C przez 8 minut.
Ingredients
Directions
Rozpuść drożdże w dwóch łyżkach ciepłego mleka (37*C).
Dodaj resztę mleka, olej, mąkę z solą i wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie.
Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyłóż ciasto na stolnice i zagnieć.
Podziel ciasto na dwa płaskie wałki i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.
Pokrój wałki na około 4 centymetrowe kawałki i odkładaj bułeczki na papier do pieczenia, przekrojoną powierzchnią do góry. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Piecz w temperaturze 250*C przez 8 minut.