Bułki do Kiełbasek

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields20 Servings
Prep Time1 hr 20 minsCook Time8 minsTotal Time1 hr 28 mins

 50 g drożdży
 1 kg mąki
 500 ml mleka
 2 łyżki oleju
 1 łyżeczka soli

1

Rozpuść drożdże w dwóch łyżkach ciepłego mleka (37*C).

2

Dodaj resztę mleka, olej, mąkę z solą i wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie.

3

Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.

4

Wyłóż ciasto na stolnice i zagnieć.

5

Podziel ciasto na dwa płaskie wałki i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.

6

Pokrój wałki na około 4 centymetrowe kawałki i odkładaj bułeczki na papier do pieczenia, przekrojoną powierzchnią do góry. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.

7

Piecz w temperaturze 250*C przez 8 minut.

Ingredients

 50 g drożdży
 1 kg mąki
 500 ml mleka
 2 łyżki oleju
 1 łyżeczka soli

Directions

1

Rozpuść drożdże w dwóch łyżkach ciepłego mleka (37*C).

2

Dodaj resztę mleka, olej, mąkę z solą i wyrabiaj, aż ciasto będzie gładkie.

3

Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.

4

Wyłóż ciasto na stolnice i zagnieć.

5

Podziel ciasto na dwa płaskie wałki i odstaw do wyrośnięcia na 10 minut.

6

Pokrój wałki na około 4 centymetrowe kawałki i odkładaj bułeczki na papier do pieczenia, przekrojoną powierzchnią do góry. Odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.

7

Piecz w temperaturze 250*C przez 8 minut.

Bułki do Kiełbasek
(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *