Placki Serowo-Jogurtowe

AuthorMałgośkaCategoryDifficultyBeginner

Yields20 Servings
Prep Time5 minsCook Time20 minsTotal Time25 mins

 300 g mielonego białego twarogu
 250 ml gęstego naturalnego jogurtu
 150 g mąki krupczatki
 2 jajka
 2 cukru (opcjonalnie)

1

Przygotuj składniki. Jogurt powinien być gęsty, a ser naturalny, bo homogenizowany jest zbyt rzadki.

2

Wymieszaj wszystkie składniki razem. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj jeszcze mąki.

3

Rozgrzej mocno patelnię i wysmaruj odrobiną oleju, potem zmniejsz na średnia temperaturę. Nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż z obu stron. Placki obracaj na druga stroną, gdy zauważysz ścięte boki placków.

Ingredients

 300 g mielonego białego twarogu
 250 ml gęstego naturalnego jogurtu
 150 g mąki krupczatki
 2 jajka
 2 cukru (opcjonalnie)

Directions

1

Przygotuj składniki. Jogurt powinien być gęsty, a ser naturalny, bo homogenizowany jest zbyt rzadki.

2

Wymieszaj wszystkie składniki razem. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj jeszcze mąki.

3

Rozgrzej mocno patelnię i wysmaruj odrobiną oleju, potem zmniejsz na średnia temperaturę. Nakładaj porcje ciasta łyżką, smaż z obu stron. Placki obracaj na druga stroną, gdy zauważysz ścięte boki placków.

Placki Serowo-Jogurtowe
(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *